Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Białka oddzielamy od żółtek i wkładamy do miski, wsypujemy sól i ubijamy na sztywno. Do ubitej piany wsypujemy oba cukry i cały czas miksujemy. Następnie dodajemy żółtka i ponownie miksujemy.
Do masy dodajemy majonez i mieszamy.
Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do ,, suchego patyczka".
Do masy dodajemy majonez i mieszamy.
Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy. Przygotowane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut do ,, suchego patyczka".