Sposób przygotowania:
Babka majonezowa w dwóch smakach
Mąki wymieszać, dodać proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i cały czas ubijać. Następnie dodać po żółtku i nadal ubijać. Następnie partiami dodawać sypkie składniki i delikatnie wymieszać. W kolejnym kroku dodawać po łyżce majonezu i delikatnie wymieszać. Podzielić ciasto na pół. Do jednej części dodać wiórki i wymieszać. A do drugiej dodać kakao i mleko. I znów wymieszać. Na dno formy z kominem wyłożyć ciemne ciasto ( 2 łyżki odłożyć). Kolejna warstwa to jasne ciasto. Na wierzch dać resztę ciemnego ciasta i zrobić delikatne esy-floresy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 40-45 minut. Ostudzić i wyjąć z formy. Oprószyć cukrem pudrem.