Sposób przygotowania:
Babka majonezowa
Najpierw ubijam białka z solą, następnie dosypuję partiami cukier, jak są dobrze ubite dodaję po jednym żółtku stale ubijając. Odstawiam mikser i dodaję majonez, delikatnie ale dokładnie mieszam. Mąkę , skrobię i proszek do pieczenia przesiewam i dosypuję małymi porcjami, za każdym razem mieszając. Gotowe ciasto wlewam do foremki wysmarowanej i oprószonej bułką tartą. Wierzch posypuję niewielką ilością Puchatka ( kakao granulowane) i mieszam widelcem. Wkładam do nagrzanego do 170 st C piekarnika, i piekę około 45 – 50 minut. Porcja ciasta wystarczy na 3 małe foremki lub formę z kominkiem o średnicy 28 cm.
monikaT83
zbysiowa
Dziękuję Moniczko :)To moja pierwsza taka majonezowa, bałam się zupełnie niepotrzebnie, jest prze smaczna;)
Sylwia762
zbysiowa
Zamiast kukurydzianej , ziemniaczaną, też skrobia;)
Sylwia762