Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 285]

Babka makowa nr 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna babka z ziarenkami maku, oblana polewą czekoladową i obsypana płatkami migdałowymi, znika szynko z talerzyków.

Babka makowa nr 2

Składniki:

Babka makowa nr 2

 

Sposób przygotowania:

Babka makowa nr 2
Margarynę dobrze utrzeć, dodawać stopniowo po jajku, następnie cukier, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, mleko i suchy mak.

Dobrze razem wymieszać, przełożyć ciasto do natłuszczonej i wysypanej bułką tarta formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 min.

Po wystudzeniu wyjąc z formy i polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.

Tagi:

babki mak