Sposób przygotowania:
Orzechowa Marryciasto orzechowe
Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli.
Stopniowo dodajemy cukier, po jednym żółtku.orzechy mielone oraz mąkę z proszkiem do pieczenia.
Przelewamy do blaszki 25 na 32 cm i pieczemy 35 minut w temp 175 stopni.
Studzimy i kroimy na dwa blaty.
Masa budyniowa
Na 2 szklankach mleka gotujemy gęsty budyń wlewając do mleka rozmieszaną mąkę i proszek budyniowy oraz żółtka w 1 szklance mleka.
Studzimy i miksujemy z miękką margaryną.
biszkopt na białkach
Białka ubijamy, dodajemy cukier a na koniec mąkę.
Przelewamy do blaszki, w której piekliśmy ciasto orzechowe i pieczemy 35 minut w temp 160 stopni.
masa śmietanowa
Śmietanę ubijamy na sztywno dosypujemy proszek instant .
Skladamy ciasto
Ciasto orzechowe
Masa budyniowa
Ciasto z białek
Masa śmietanowa
Dzem z porzeczki
Ciasto orzechowe
Odrobina mast śmietanowej.
Dekoracja