Sposób przygotowania:
Babka marmurkowa wg marlena1114
Masło ucierać z cukrem na puszystą masę, dodać kolejno po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać przez sitko. Dodać do masy jajecznej, dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto podzielić na 2 w miarę równe części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej 2 łyżki mąki. Białka ubić na sztywną pian, podzielić na dwie części, do jednej dodać jasna masę a do drugiej ciemną. Formę z kominkiem posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przygotowane ciasto przełożyć do formy- po obwodzie tortownicy jasne, ciemne do środka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na około 14 minut, ciasto przestudzić i ozdobić polewą czekoladową i posypać startą czekoladą. Smacznego ; )