Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z masą serowo- pistacjową
1. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i po jednym żółtku. Stopniowo dosypujemy przesianą mąkę z budyniem, kakao i proszkiem.
2. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm i pieczemy około 40- 50 minut w 180 stopniach.
3. Żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z z serem.
4. Masło ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy ser.
5. Kilka pistacji odkładamy do dekoracji, resztę drobno kroimy.
6. Łączymy z masa serową. Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w podanej ilości wody.
7. Biszkopt kroimy na pół. Przekładamy go większą częścią masy.
8. Resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy pozostałymi pistacjami, cukrowymi posypkami itp.
9. Wstawiamy do lodówki.
2. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 26 cm i pieczemy około 40- 50 minut w 180 stopniach.
3. Żółtka rozgniatamy widelcem i mieszamy z z serem.
4. Masło ucieramy z cukrem pudrem, stopniowo dodajemy ser.
5. Kilka pistacji odkładamy do dekoracji, resztę drobno kroimy.
6. Łączymy z masa serową. Na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w podanej ilości wody.
7. Biszkopt kroimy na pół. Przekładamy go większą częścią masy.
8. Resztą smarujemy wierzch. Dekorujemy pozostałymi pistacjami, cukrowymi posypkami itp.
9. Wstawiamy do lodówki.
Justi2401
sammakko
To prawda, polecam :)