graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

babka migdałowa5

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

babka jest smakowita i puszysta

babka migdałowa5

Składniki:

babka migdałowa5

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 10 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 15deko migdałów {rodzynki ,orzechy],
  • tłuszcz do posmarowania blachy

 

Sposób przygotowania:

babka migdałowa5
Do miski wsypać mąkę,migdały posiekać na małe kawałki,posiekane dodać do mąki,i wymieszać , dodać żółtka utarte z cukrem na puch, białka ubić na sztywną pianę,i wlać do mąki i delikatnie wymieszać, tortownicę wysmarować tłuszczem,i wlać do wysmarowanej tortownicy ciasto,nagrzać piekarnik ,do nagrzanego piekarnika wstawić ciasto i piec przez 40 minut w temperaturze 180 stopni,po upieczeniu wyjąć babkę z tortownicy aby odparowała

Tagi:

jajko jajka