Sposób przygotowania:
Babka na białkach z chrupkami
Margarynę stopić w rondelku i ostudzić. Białka ubić z obydwoma cukrami, dodać żółtko i jeszcze chwilę ubijać. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do piany i delikatnie wymieszać, dodać margarynę i chrupki i ponownie ale delikatnie wszystko połączyć. Formę do babki o średnicy u góry 23 cm wysmarować margaryna i wysypać bułka tartą. Masę wyłożyć do foremki i wstawić ja do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec babkę 45 minut. Po tym czasie babkę wystudzić. Przygotować lukier i polać nim babkę a na koniec posypać posypką.
zbysiowa
zewa
Madziu zaraz po wystudzeniu są chrupiące ale nie wiem jak by się zachowały na drugi dzień. Babka nie dotrwała niestety aby się przekonać.
2milutka
zewa
Agatko z czym się da, hi, hi :)
kołczu
zewa
Dziękuję :)
monikaT83