Sposób przygotowania:
Babka na dwa budynie
Formę do babki z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą ( forma o średnicy 23 cm ). Do miski wsypać cukier, dodać miękką margarynę i utrzeć. Następnie nadal mieszając wbijać po jednym jajku. Gdy składniki się połączą przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i wlać olej a potem znowu wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części i do jednej wsypać budyń waniliowy a do drugiej czekoladowy. Oba ciasta wymieszać. Do formy kłaść łyżką porcje ciasta na przemian łyżka jasnego i łyżka ciemnego ciasta. Kolejna warstwa jasna na ciemną, ciemna na jasną i tak na przemian do wykończenia ciasta. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 45 - 50 minut i piec do suchego patyczka. Babkę wystudzić, wyjąć z formy. Cukier puder utrzeć ze śmietaną, polać polewą babkę i zetrzeć na górze kawałek czekolady schłodzonej w lodówce.
zbysiowa
zewa
Dziękuję :)
monikaT83
zewa
Dziękuję Moniczko :)