sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Babka na oranżadzie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smacznego życzę wszystkim

Babka na oranżadzie

Składniki:

Babka na oranżadzie

 

  • 2, 5 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • op. cukru waniliowego
  • 1/3 kostki margaryny
  • szkl. oranżady
  • 2 łyżki kakao
  • szklanka cukru pudru
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Babka na oranżadzie
Żółtka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodaj przesianą mąkę, proszek, margarynę i oranżadę, połącz. Ciasto podziel na pół. Białka ubij z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj do obu ciast, do jednej częśći wsyp kakao, wymieszaj. Jasne i ciemne ciasto włóż na przemian do formy. Piecz ok. 30 minut w temp. 200 stopni

Tagi:

jajko jajka