Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Babka o smaku rumowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczna babka rumowa . . .

Babka o smaku rumowym

Składniki:

Babka o smaku rumowym

 

  • 5 jajek
  • 3/4 kostki masla
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1 opakowanie sproszkowanych drożdży
  • 1 cukier waniliowy
  • 20 dag cukru
  • 1 aromat rumowy

 

Sposób przygotowania:

Babka o smaku rumowym
Żóltka ucieramy z masłem, aromatem rumowym oraz cukrem wanilinowym i cukrem zwykłym. mąkę łączymy z drożdżami i dodajemy do utartych wczesniej składnikow i dalej miskujemy. Ubijamy pianę z bialek i dodajemy do wyrobionej mąki i całość delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy na babke do 1/2 jej wysokości i odstawiamy na 60 minut do wyrosniecia, a następnie pieczemy ją przez godzine w temp 180*. jest puchata i smaczna

Tagi:

jajko jajka