Sposób przygotowania:
Babka odświętna
Na początku oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę.W misce żółtka ucieramy z białym cukrem. Powstała masa powinna być gładka i aksamitna.Następnie do niej dodajemy olej, wodę, mąkę i proszek do pieczenia.Składniki miksujemy na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy ubitą pianę z białek i aromat waniliowy. Całość delikatnie mieszamy. Powstałe ciasto dzielimy na 3 części. Do pierwszej dodajemy kisiel cytrynowy w proszku, do drugiej - kisiel truskawkowy w proszku, a do trzeciej - kakao. Formę do pieczenia smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Najpierw wlewamy ciasto kakaowe, następnie ciasto cytrynowe i na wierzch ciasto truskawkowe. Piekarnik nastawiamy na temperaturę 190 stopni i pieczemy babkę 60 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.Zimną babkę posypujemy cukrem pudrem.Smacznego.