Sposób przygotowania:
Babka orzechowo-karmelowa
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić mikserem z cukrem na sztywną pianę, następnie zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąkami przesianymi z proszkiem do pieczenia.
Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszać.
Ciasta podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi, a drugą zmiksować z karmelem.
Wylać warstwami na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie keksówka 11×25).
Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (około 45-50 minut).
Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszać.
Ciasta podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi, a drugą zmiksować z karmelem.
Wylać warstwami na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie keksówka 11×25).
Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (około 45-50 minut).