czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Babka orzechowo-karmelowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piaskowa babka z karmelem, to moja ulubiona wersja babki, dzięki karmelowi jest wilgotna i przepyszna :)

Babka orzechowo-karmelowa

Składniki:

Babka orzechowo-karmelowa

 

Sposób przygotowania:

Babka orzechowo-karmelowa
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić mikserem z cukrem na sztywną pianę, następnie zmiksować z żółtkami i wymieszać z mąkami przesianymi z proszkiem do pieczenia.

Na końcu dodać rozpuszczoną margarynę i delikatnie wymieszać.

Ciasta podzielić na 2 części. Jedną wymieszać z posiekanymi orzechami włoskimi, a drugą zmiksować z karmelem.

Wylać warstwami na wyłożoną papierem blaszkę (u mnie keksówka 11×25).

Piec w 180 stopniach do suchego patyczka (około 45-50 minut).

Tagi:

ciasto babka