Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
Do miski wbijamy jajka i dodajemy oba cukry, ubijamy trzepaczką lub miksujemy mikserem.
Do ubitej masy wsypujemy przesianą razem z proszkiem mąkę i mieszamy.
Wlewamy olej i ponownie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do keksówki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Do ubitej masy wsypujemy przesianą razem z proszkiem mąkę i mieszamy.
Wlewamy olej i ponownie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do keksówki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
![Babka piaskowa Babka piaskowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-535435.jpg)
![Babka piaskowa Babka piaskowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-535436.jpg)
![Babka piaskowa Babka piaskowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-535437.jpg)
![Babka piaskowa Babka piaskowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/babka-piaskowa-535438.jpg)
SylaUla
kuchenny świat