Sposób przygotowania:
Babka piaskowa
Do miski wbijamy jajka i dodajemy oba cukry, ubijamy trzepaczką lub miksujemy mikserem.
Do ubitej masy wsypujemy przesianą razem z proszkiem mąkę i mieszamy.
Wlewamy olej i ponownie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do keksówki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Do ubitej masy wsypujemy przesianą razem z proszkiem mąkę i mieszamy.
Wlewamy olej i ponownie mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto do keksówki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
kuchenny świat