Sposób przygotowania:
Babka piaskowa pachnąca wanilią
1. Masło razem z cukrem i cukrem waniliowym utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku. Następnie wsyp mąki wymieszane razem z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodaj skórkę cytrynową oraz aromat.
2. Białka ubij na sztywno. Pianę dodaj do ciasta. Wymieszaj. Ciasto wyłóż do foremki na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz około godziny w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjmij z formy.
3. Cukier puder utrzyj razem z wodą na jednolitą masę. Lukrem polej wierzch przestudzonej babki. Gotową babkę udekoruj cukrowymi perełkami.
2. Białka ubij na sztywno. Pianę dodaj do ciasta. Wymieszaj. Ciasto wyłóż do foremki na babkę wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz około godziny w temperaturze 160 stopni. Przestudzoną babkę wyjmij z formy.
3. Cukier puder utrzyj razem z wodą na jednolitą masę. Lukrem polej wierzch przestudzonej babki. Gotową babkę udekoruj cukrowymi perełkami.
ciasteczka
mocsłodkości
skuter5