gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Babka piaskowa z migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Prosta, tradycyjna babka piaskowa z dodatkiem chrupiących migdałów. Szybko znika ;) Polecam przepis ;)

Babka piaskowa z migdałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka piaskowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Babka piaskowa z migdałami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.

Białka oddzielamy od żółtek.

Do masy dodajemy stopniowo żółtka miksując.

Dodajemy przesianą proszkiem do pieczenia mąkę i mleko.

Białka ubijamy na sztywno.

Delikatnie mieszamy masą.

Foremkę 28x15 wykładamy papierem do pieczenia.

Wlewamy ciasto.

Migdały lekko rozdrabiamy.

Posypujemy ciasto.

Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

Upieczoną babeczkę polewamy czekoladą lub ozdabiamy wg własnego gustu 

(u mnie biała czekolada).

Smacznego ;)
Babka piaskowa z migdałami
Migdały lekko rozdrabiamy. Posypujemy ciasto.

Tagi:

ciasto babka