Sposób przygotowania:
Babka piaskowa z migdałami
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Białka oddzielamy od żółtek.
Do masy dodajemy stopniowo żółtka miksując.
Dodajemy przesianą proszkiem do pieczenia mąkę i mleko.
Białka ubijamy na sztywno.
Delikatnie mieszamy masą.
Foremkę 28x15 wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto.
Migdały lekko rozdrabiamy.
Posypujemy ciasto.
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Upieczoną babeczkę polewamy czekoladą lub ozdabiamy wg własnego gustu
(u mnie biała czekolada).
Smacznego ;)
Białka oddzielamy od żółtek.
Do masy dodajemy stopniowo żółtka miksując.
Dodajemy przesianą proszkiem do pieczenia mąkę i mleko.
Białka ubijamy na sztywno.
Delikatnie mieszamy masą.
Foremkę 28x15 wykładamy papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto.
Migdały lekko rozdrabiamy.
Posypujemy ciasto.
Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.
Upieczoną babeczkę polewamy czekoladą lub ozdabiamy wg własnego gustu
(u mnie biała czekolada).
Smacznego ;)
Fanka ciast