mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Babka piernikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, piernikowa babka, prosta do wykonania

Babka piernikowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka piernikowa

 

Sposób przygotowania:

Babka piernikowa
Margarynę, jajko, cukier i dżem przekładam do jednej miski i miksuję na jednolitą masę bez grudek. Następnie do masy dodaję przesiany cynamon z kakao, mąką i sodą, powoli wlewam mleko i całość miksuję na gładkie ciasto. Ciasto wykładam do formy na babkę wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Babkę wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 40 minut w 170 stopniach C. Upieczone i ostudzone ciasto polewam czekoladową polewą.
Babka piernikowa
Upieczone ciasto wyjmuję z formy i polewam czekoladą

Tagi:

jajko jajka