Sposób przygotowania:
Babka cytrynowa według laluni
Piekarnik nagrzałam do temperatury 170°C. Całe jajka ubiłam z cukrem pudrem zrobił się puch . Nie przerywając ubijania dodałam śmietanę, a następnie stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na koniec dodałam sok z cytryny i wymieszałam łopatką. Ciasto przelałam do okragłej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą Piekłam 50 minut w 170 stopniach .Sprawdzałam patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Rozpuściłam 3 mikołaje lubię z nich czekoladę :) dolałam troszkę mleka i polałam ciasto udekorowałam kuleczkami spożywczymi.
Netka
lalunia
Tak jest puszysta jestem zadowolona polecam zrobić nie spodziewałam się takiego efektu zwłaszcza ze ani grama tłuszczu nie ma w niej .
edytaha
No właśnie miałam zapytać o tłuszcz :)
Babeczka świetnie wygląda, musiała być chyba delikatna w smaku :)
2milutka
lalunia
Też ja polubiłam beztłuszczowa smaczna babeczka :)
cris
lalunia
babka robiona wczoraj a dzisiaj nadal jest mięciutka
zbysiowa
msewka
Netka
lalunia
Mi wyszła tak jak widać też była leciutko mokra nie było zakalca była smaczna i na drugi dzień nie wiem jak dalej bo została zjedzona :)