lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Babka puchowa.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Znakomita babka bardzo puszysta:)

Babka puchowa.

Składniki:

Babka puchowa.

 

Sposób przygotowania:

Babka puchowa.
Margarynę utrzyj z cukrem na gładką masę,podczas ubijania wbijaj powoli po jednym jajku.Gdy powstanie jednolita masa wsyp do niej mąkę ziemniaczaną wymieszanej z mąką pszenną oraz proszek do pieczenia.Na samym końcu wlej do ciasta ocet.Wszystko razem wymieszaj i gotową masę przelej do formy na babkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną lekko bułką tartą.Piecz ciasto 40 minut.Sprawdź czy jest gotowe wkładając lekko zapałek do pieczonego się ciasta.Gdy wyjmiesz suchy zapałek to znak że ciasto jest już upieczone.