Sposób przygotowania:
Babka rumowa
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
Wbijać ucierając po jednym jajku.
Mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia dwukrotnie przesiać i podzielić na trzy porcje.
Wsypywać po jednej porcji do masy jajecznej.
Lekko wymieszać.
Wlać rum, sok z cytryny, aromat cytrynowy i aromat pomarańczowy.
Wymieszać.
Wlać do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stop. C.
Piec 80 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Wbijać ucierając po jednym jajku.
Mąkę pszenną i mąkę kukurydzianą oraz proszek do pieczenia dwukrotnie przesiać i podzielić na trzy porcje.
Wsypywać po jednej porcji do masy jajecznej.
Lekko wymieszać.
Wlać rum, sok z cytryny, aromat cytrynowy i aromat pomarańczowy.
Wymieszać.
Wlać do blaszki posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 190 stop. C.
Piec 80 minut.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.