gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1006]

Babka stracciatella

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna babka z kawałkami czekolady to świetna propozycja na Świąteczny stół. Polecam wypróbowanie przepisu.

Babka stracciatella

Składniki:

Babka stracciatella

 

  • 250 g masła,
  • 1 szklanka drobnego cukru,
  • 4 duże jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 300 g mąki pszennej,
  • 125 ml mleka,
  • 100 g startej mlecznej czekolady.

Sposób przygotowania:

Babka stracciatella
Masło z cukrem miksujemy do uzyskania puszystej masy.

Następnie dodajemy stopniowo jajka dalej miksując.

Dalej dodajemy suche składniki i mleko, mieszamy szpatułką do połączenia się składników.

Na koniec dodajemy startą na małych oczkach czekoladę.

Formę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia.

Wlewamy ciasto.Pieczemy 50-60 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach.

Upieczoną posypujemy pudrem lub dekorujemy według własnego uznania.

Smacznego ;)