Sposób przygotowania:
Babka trójbarwna
Do margaryny dodać cukier. Ucierać razem, dodając po 1 żółtku. Z białej ubić pianę.
Do utartej margaryny dodać pianę z białej, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Powstałe ciasto podzielić na trzy części - jedną pozostawić jaka jest, do drugiej dodać kakao, a do trzeciej mak. Ciasto wylewać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian.
Później górę wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec.
Po ostudzeniu pokroić na kawałki i podawać.
Do utartej margaryny dodać pianę z białej, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
Powstałe ciasto podzielić na trzy części - jedną pozostawić jaka jest, do drugiej dodać kakao, a do trzeciej mak. Ciasto wylewać łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia na przemian.
Później górę wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec.
Po ostudzeniu pokroić na kawałki i podawać.