Sposób przygotowania:
Kolorowa babka
Bierzemy jajka i oddzielamy białka od żółtek. Potem ubijamy białka i powoli dodajemy cukier. Jak białka z cukrem będą już ubite, to wtedy dajemy olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko razem delikatnie mieszamy. Gotowe ciasto trzeba podzielić na równe 4 części. Do pierwszej części dajemy wszystkie 14 żółtka i mieszamy i to ciasto wykładamy na formę do pieczenia o wymiarach 23x38 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej części dodajemy kokos, do trzeciej kakao, a do ostatniej dajemy kisiel czerwony i delikatnie mieszamy. Kolorowe ciasta dajemy kupkami na ciasto z żółtkami. Babkę pieczemy około 60 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu babkę można polać polewą albo lukrem, ale nie jest to konieczne , bo babka pięknie się prezentuje.