Sposób przygotowania:
Babka - tulipan
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Następnie cały czas ubijając dodawać cukier. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Na przemian dodawać z olejem do miski z pianą. Następnie podzielić ciasto na 4 części-najlepiej przygotować sobie 4 miski lub garnki i nakładać do każdego po 1 łyżce ciasta aż do momentu gdy w głównej misce już nie będzie ciasta. Do pierwszej części dodać 1 łyżkę mąki i 2 żółtka i wymieszać dobrze mikserem. Przelać do keksówki. Następnie do drugiej części dodać kakao i 1 żółtko i znów wymieszać. Wylać na pierwszą warstwę. Do trzeciej części ciasta dodać proszek kisielowy oraz ostatnie żółtko. Wymieszać. Wylać na wierzch. Do ostatniej części ciasta dodać mak i wymieszać. Wylać na górę. Przez środek ciasta rozciąć. Piec około 60 minut w 190 st. Ostudzić na kratce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!