Sposób przygotowania:
Babka Tulipan
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia oraz ubitą wcześniej pianę z białek. Następnie ciasto dzielimy na 4 równe części.
Do jednej części ciasta dodajemy budyń, do drugiej kisiel, do trzeciej kakao, natomiast do czwartej części ciasta suchy mak.
Ciasto wykładamy porcjami do specjalnej formy na babkę. Pieczemy godzinę w temp. 180*C. Po upieczeniu babkę polewamy polewą czekoladową lub dekorujemy wg uznania.
Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia oraz ubitą wcześniej pianę z białek. Następnie ciasto dzielimy na 4 równe części.
Do jednej części ciasta dodajemy budyń, do drugiej kisiel, do trzeciej kakao, natomiast do czwartej części ciasta suchy mak.
Ciasto wykładamy porcjami do specjalnej formy na babkę. Pieczemy godzinę w temp. 180*C. Po upieczeniu babkę polewamy polewą czekoladową lub dekorujemy wg uznania.