Sposób przygotowania:
Tulipan
Margarynę, 5 żółtek, cukier, cukier waniliowy utrzeć. Pod koniec ucierania dodać olej i dalej ucierać. Białka ubić i delikatnie wymieszać z ciastem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pozostałym ciastem. Podzielić na 4 części. Do każdej z osobna dodać: kisiel cytrynowy, wiśniowy, kakao, mak. Wymieszać. Wykładać łyżką do formy (ciasto jest dość gęste) jedną warstwę na drugą, w dowolnej kolejności. Piec około 50 minut w temp. 170 stopni (sprawdzić patyczkiem). Piekłam w keksówce. Po upieczeniu polałam lukrem, ozdobiłam cukrowymi perełkami. Można wstawić na chwilkę jeszcze ciasto do piekarnika, aby lukier podeschnął.
Tulipanek jest naprawdę dobrym ciastem no i ma niezły wygląd, jest prawdziwą ozdobą każdego stołu:)
Tulipanek jest naprawdę dobrym ciastem no i ma niezły wygląd, jest prawdziwą ozdobą każdego stołu:)
Weronka
cherry
PS Ładnie ci wyszedł żółty i różowy kolor :)
Darth Vader
mycha
Pablito
mycha
Pozdrawiam:)
Śliweczka