Sposób przygotowania:
Ciasto "Tulipan"
Ciasto:Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka a następnie na zmianę mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i olej. Białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z ciastem. Podzielić na 4 części. Do jednej dodać kakao, do kolejnych mak, kisiel cytrynowy i wiśniowy. Blaszkę (21x21cm) posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto nakładać na przemian a następnie widelcem przemieszać. Piec w 170 stopniach do tzw suchego patyczka, ostudzić. ! galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, odstawić do zastygnięcia. Masa: Galaretkę rozpuścić w szkl gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubic z cukrem pudrem dodać galaretkę. ok 1 szkl odłożyć. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę i wymieszać z resztą masy. Ciasto przekroić na pół, nasączyć woda z cukrem i sokiem z cytryny. Wylać masę z brzoskwiniami, nałożyc drugą warstwę ciasta i posmarować odłożoną masą. Zastygniętą galaretkę drobniutko pokroić i wyłożyc na wierzch ciasta. Odstawić do lodówki do stężenia.