pati10-17

pati10-17

Kuchcik
[Przepisów: 7]

Babka twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie możesz się zdecydować, babka czy sernik? Możesz zrobić sernik w formie od babki. Takie podanie sernika zaskoczy twoich gości :)

Babka twarogowa

Składniki:

Babka twarogowa

 

  • 3 jaja
  • 15 dag. cukru pudru
  • 40 dag. maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag zmielonego twarogu
  • 20 dag. masła
  • 1/2 szkl. śmietany
  • olejek rumowy
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Babka twarogowa
Jajka utrzeć z cukrem pudrem, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, śmietanę, twaróg oraz stopniowo margarynę. Wszystko bardzo dobrze wymieszać, dodać rodzynki i olejek rumowy. Masę przełożyć do formy i piec około 60 minut. Po ostudzeniu babkę polać lukrem lub polewą czekoladową.

Tagi:

mak