Sposób przygotowania:
Babka ucierana na proszku
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.W makutrze utrzeć tłuszcz,dodając stopniowo po 1 jajku i po 2-3 łyżki cukru,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,olejek i cukier waniliowy.Jeśli masa jest zbyt gęsta,wlać kefir ( zsiadłe mleko). Do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy nałożyć ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku ( 180s.c) około 40 minut.
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.W makutrze utrzeć tłuszcz,dodając stopniowo po 1 jajku i po 2-3 łyżki cukru,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,olejek i cukier waniliowy.Jeśli masa jest zbyt gęsta,wlać kefir ( zsiadłe mleko). Do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy nałożyć ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku ( 180s.c) około 40 minut.