Babka ucierana na proszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna babka ( wczoraj ją robiłam ) polecam z czystym sumieniem

Babka ucierana na proszku

Składniki:

Babka ucierana na proszku

 

  • Składniki:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 1 torebka proszku do pieczenia
  • 3/4 kostki masła
  • 4 jajka
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • olejek arakowy
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1 kefir

Sposób przygotowania:

Babka ucierana na proszku
Przygotowanie:
Przesiać mąkę,zmieszać z proszkiem do pieczenia.W makutrze utrzeć tłuszcz,dodając stopniowo po 1 jajku i po 2-3 łyżki cukru,mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,olejek i cukier waniliowy.Jeśli masa jest zbyt gęsta,wlać kefir ( zsiadłe mleko). Do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy nałożyć ciasto i piec w średnio gorącym piekarniku ( 180s.c) około 40 minut.

Tagi:

jajko jajka