elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Babka ucierana z kakao

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Babka ucierana z kakao to lubiane ciasto

Babka ucierana z kakao

Składniki:

Babka ucierana z kakao

 

Sposób przygotowania:

Babka ucierana z kakao
Podłużną forę wysmarować tłuszczem ,włożyć pergamin.Margarynę rozetrzeć z jajkami cukrem , cukrem waniliowym, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia ,krople olejku, wymieszać dodać śmietanę ,zamieszać ,można dotać rodzynki ,czy krojone morele. Większą część wylewamy na formy(2) mniejszą część mieszamy z kakao i wlewamy na wierzch . poczym wkładamy do piekarnika pieczemy około 40 -45 minut na 130'c po wyjęciu ostudoną babkę posypujemy cukrem pudrem.