Sposób przygotowania:
Babka w czterech kolorachETAP 1:
Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysty krem. W następnej kolejności dodajemy żółtka , mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i oliwę
ETAP 2:
Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z przygotowanym ciastem.
ETAP 3:
Ciasto dzielimy na cztery równe części i do każdej dodajemy:
1- budyń waniliowy
2- kisiel wiśniowy
3 - mak
4 - kakao
ETAP 4:
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy pierwszą porcję ciasta.
Moja kolejność to :
1 masa makowa
2 masa wiśniowa
3 masa z budyniem
4 masa z kakao
Po włożeniu ostatniej porcji ,ciasto przekrawamy nożem , a następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy przez 50 minut.
ETAP 5:
Po upieczeniu wyjmujemy z formy i studzimy. Posypujemy delikatnie wierzch cukrem pudrem.