sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Sernik podwójnie jagodowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeśli nie macie dużo czasu na przygotowanie niedzielnego ciasta, polecam szybki sernik bez pieczenia. Lekka fioletowa pianka z jagodami goji idealnie smakuje w połączeniu z korzennymi herbatnikami.

Sernik podwójnie jagodowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik podwójnie jagodowy

Składniki

  • 2 opakowania herbatników korzennych z polewą kakaową
  • 500 g sera do serników
  • 1 szkl mrożonych lub świeżych jagód leśnych
  • 1/3 szkl jagód goji
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Sernik podwójnie jagodowy
Część ciastek układamy na dnie tortownicy o średnicy 16 cm. Ser, jagody leśne i cukier puder umieszczamy w blenderze. Miksujemy aż powstanie pianka.

Żelatynę zalewamy wodą. Kiedy napęcznieje rozpuszczamy. Fioletową masę łączymy z jagodami goji i płynną żelatyną. Wlewamy wszystko do tortownicy.

Na wierzchu układamy pozostałe ciastka i dekorujemy jagodami. Wstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin.
Sernik podwójnie jagodowy
Pyszny sernik na zimno z korzennym akcentem.

Tagi:

ciasto sernik