Sposób przygotowania:
Babka z kakao
Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem. Białka ubijamy na sztywno. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Dalej ucierając dodajemy po troszku mąki i oliwy i tak na przemian aż do wyczerpania składników.
Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej sypki mak a trzecią zostawiamy.
Blaszkę smarujemy i dajemy po troszku każdego ciasta aż do wyczerpania. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 45 minut.
Na koniec dodajemy pianę i mieszamy. Ciasto dzielimy na trzy części. Do jednej dodajemy kakao, do drugiej sypki mak a trzecią zostawiamy.
Blaszkę smarujemy i dajemy po troszku każdego ciasta aż do wyczerpania. Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 45 minut.