Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka trzy smaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babka nie tylko na święta ja prezentuje wam babkę o trzech smakach i kolorach . Jest szybka efektowna i pyszna.

Babka trzy smaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka trzy smaki

 

  • Ciasto czekoladowo białe:
  • 3 szkl.mąki pszennej+2 łyżki
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • 200g roztopionego margaryny
  • szklanka wody

 

  • Sernik:
  • 400g sera mielonego
  • 2 jajka
  • 5 łyżek cukru
  • cukier waniliowy
  • 100g margaryny
  • 1op. budyniu waniliowego
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka trzy smaki
Ciasto czekoladowo białe: Margarynę roztopić i ostudzić. Białka ubić dodać cukier i żółtka . Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych jajek . Następnie dodać roztopioną margarynę na przemian z wodą. Masę podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę. Sernik: Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać ser i budyń. Do formy na babkę wykładać na przemian wszystkie ciasta.Piec ok godziny w temp 160 stopni. Ostudzony posypać cukrem pudrem. 
Babka trzy smaki
Masę podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao a do drugiej mąkę.
Babka trzy smaki
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać ser i budyń.
Babka trzy smaki
Do formy na babkę wykładać na przemian wszystkie ciasta. Upiec
Babka trzy smaki
Ostudzoną babkę posypać cukrem pudrem