BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Babka Wielkanocna z rodzynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna delikatna poprostu rewelacja

Babka Wielkanocna z rodzynkami

Składniki:

Babka Wielkanocna z rodzynkami

 

  • 50 dag maki
  • 20 dag masla lub margaryny
  • niepelna szkl cukru 20 dag
  • 5 jaj
  • niepelna szkl mleka
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Babka Wielkanocna z rodzynkami
Miekie masło utrzec mikserem caly czas ucierajac dodajac kolejno cukier, zoltka i na przemian make z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Do wyrobionego ciasta dodac sparzone rodzynki i ubita na sztywno piane z bialek, delikatnie wymieszac. Jedna duza forme lub dwie male wysmarowac maslem i napelnic ciastem. piec w temp. 180-190st. ok 45-male do 60 duza forme na zloty kolor. Polukrowac lub polac gotowa polewa czekoladowa.Smacznego!!!