Sposób przygotowania:
Babka z borówkami
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Margarynę Kasię stopić i wystudzić.
Żółtka oddzielić od białek, następnie utrzeć je z cukrem na puszystą masę.
Ciągle ubijać i wlewać pomału margarynę.
Gdy jajka się połączą z margaryną, na dalej ucierać i dodawać po jednej łyżce mąki.
Następnie wsypać borówkę i delikatnie wszystko wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać ją do ciasta i bardzo delikatnie całość wymieszać.
Gotowe surowe ciasto wyłożyć do formy ( ja użyłam silikonowej ).
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50 minut.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Margarynę Kasię stopić i wystudzić.
Żółtka oddzielić od białek, następnie utrzeć je z cukrem na puszystą masę.
Ciągle ubijać i wlewać pomału margarynę.
Gdy jajka się połączą z margaryną, na dalej ucierać i dodawać po jednej łyżce mąki.
Następnie wsypać borówkę i delikatnie wszystko wymieszać.
Z białek ubić sztywną pianę, dodać ją do ciasta i bardzo delikatnie całość wymieszać.
Gotowe surowe ciasto wyłożyć do formy ( ja użyłam silikonowej ).
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50 minut.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
bajtek
zewa
najlepsze lekko ciepłe
Natala1210
andzia67