mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Babka z cytrynową nutą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna na Wielkanoc i inne uroczystości.

Babka z cytrynową nutą

Składniki:

Babka z cytrynową nutą

 

Sposób przygotowania:

Babka z cytrynową nutą
Na początku w misce żółtka utrzeć z margaryną i białym cukrem. Masa powinna być gładka i biała. Kiedy masa będzie puszysta, dodać sparzoną i startą na tace o grubych oczkach( wraz ze skórką) cytrynę. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie dodać do masy. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 40 minut.Po upieczeniu przestudzić i polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Tagi:

jajko jajka