Sposób przygotowania:
Babka z cytrynową nutą
Na początku w misce żółtka utrzeć z margaryną i białym cukrem. Masa powinna być gładka i biała. Kiedy masa będzie puszysta, dodać sparzoną i startą na tace o grubych oczkach( wraz ze skórką) cytrynę. Następnie ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie dodać do masy. Na koniec wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 40 minut.Po upieczeniu przestudzić i polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i osypać bułką tartą.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 40 minut.Po upieczeniu przestudzić i polać lukrem lub posypać cukrem pudrem.Smacznego.