Sposób przygotowania:
Krucha babka z kakao
Jajka wybijam do miski, dodaję cukier i dokładnie miksuję. Mąkę pszenną przesiewam i wraz ze skrobią i proszkiem do pieczenia dodaję do masy jajecznej, ponownie miksuję. Dolewam olej i aromat cały czas miksując.
Formę na babkę smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą. Wlewam ¾ ciasta. Do pozostawionej części dodaję kakao , mieszam dokładnie ( można miksować) i wylewam na wierzch, widelcem delikatnie mieszam, robiąc esy floresy.
Wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 40 minut.
Po upieczeniu studzę ,oblewam polewą i posypuję wiórkami czekoladowymi.
Formę na babkę smaruję margaryną i obsypuję bułką tartą. Wlewam ¾ ciasta. Do pozostawionej części dodaję kakao , mieszam dokładnie ( można miksować) i wylewam na wierzch, widelcem delikatnie mieszam, robiąc esy floresy.
Wstawiam do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piekę około 40 minut.
Po upieczeniu studzę ,oblewam polewą i posypuję wiórkami czekoladowymi.
Netka
zbysiowa
Dziękuję;)
edytaha
zbysiowa
Jasne, ale wirtualny, bo w realu ni ma;D
edytaha
No i tak się ślinię po próżnicy :D
zbysiowa
Następnym razem zostawię więcej:)
mysza75
zbysiowa
Dziękuję :)