Sposób przygotowania:
Babka z galaretką
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodaj jajka i śmietanę. Wymieszaj.
Dodaj mąkę z proszkiem.
Ciasto podziel na trzy części.
Do jednej dodaj galaretkę agrestową, do drugiej truskawkową, a trzecią zostaw białą.
Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy wkładaj kolejno ciasta.
Wstaw do nagrzanego piekarnika 175stC i piecz 50min.
Wystudzoną babkę posmaruj białą polewą czekoladową.
Dodaj mąkę z proszkiem.
Ciasto podziel na trzy części.
Do jednej dodaj galaretkę agrestową, do drugiej truskawkową, a trzecią zostaw białą.
Do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy wkładaj kolejno ciasta.
Wstaw do nagrzanego piekarnika 175stC i piecz 50min.
Wystudzoną babkę posmaruj białą polewą czekoladową.