Babka z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwa i szybka babka z jabłkami

Babka z jabłkami

Składniki:

Babka z jabłkami

 

  • Składniki:

 

  • 1 1/2 szkl. cukru
  • 7 jaj
  • 1 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 3/4 szkl. kartoflanki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 3/4 kostki margaryny lub masła
  • 1 kg jabłek

Sposób przygotowania:

Babka z jabłkami
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, lekko rozbić, dodać mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia, kartoflanką, wymieszać. Zalać roztopioną margaryną i wymieszać. Wylać na brytfannę i na wierzchu poukładać pokrojone w ósemki jabłka. Piec około 1 godziny na złoty kolo w temperaturze 180 st C. SMACZNEGO!!