Sposób przygotowania:
Babka z kawową nutką
Na początku w misce utrzeć miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodać jajka i całość miksować do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Później dodać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Tak powstałe ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kawę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody.Dokładnie wymieszać.
Formę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Następnie wlewać na przemian po łyżce ciasta jasnego i po łyżce ciasta ciemnego. Można lekko wymieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzór. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 40-45 minut.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimną babkę można polać czekoladową polewą. Smacznego.
Formę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Następnie wlewać na przemian po łyżce ciasta jasnego i po łyżce ciasta ciemnego. Można lekko wymieszać widelcem, aby powstał marmurkowy wzór. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni i piec babkę 40-45 minut.Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia. Zimną babkę można polać czekoladową polewą. Smacznego.