kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Babka z kremem czekoladowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Babka z naprawdę dużą ilością czekolady

Babka z kremem czekoladowym

Składniki:

Babka z kremem czekoladowym

 

  • pół kostki masła
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 125 ml mleka 3,6%
  • 25 dag kremu czekoladowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanki cukru
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Babka z kremem czekoladowym
Ubić jajka z cukrem. Masło stopić i przestudzić. Nie przerywając ubijania, wlewać stopione masło i wsypywać mąkę pszenną. Wymieszać mleko z proszkiem do pieczenia. Dodać do masy żółtkowej. Pokruszyć na drobno czekoladę. Wsypać. Masę wlać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Krem czekoladowy ułożyć na wierzchu i rozmieszać. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut.