anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Babka z lukrem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna babka na Wielkanoc

Babka z lukrem

Składniki:

Babka z lukrem

 

 

Sposób przygotowania:

Babka z lukrem
Jajka ubić ze szklanką cukru. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę zwykłą. Margarynę rozpuścić w rondelku i ugotować ją. Gotującą margarynę wlać do masy. Na koniec dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Wszystko razem zmiksować. Przelać do formy na babkę i piec ok 20 min. dół babki, następnie wszystko razem ok 40 min. w temp. 180 st.Następnie zrobić lukier: Wymieszać sok z cytryny z cukrem pudrem. Lukrem polać upieczoną babkę.

Tagi:

jajko jajka