BOSIAS

BOSIAS

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Babka z majonezu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Najlepsza babka, dzieci ja uwielbiaja.

Babka z majonezu. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka z majonezu.

 

  • 4 duze jajka,
  • 1 szkl cukru
  • 3/4 szkl maki tortowej,
  • 3/4 szkl budyniu wanilioego to jest 3 szt.
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • maly sloiczek majonezu to jest 250g,
  • 2 lyzeczki kakao

Sposób przygotowania:

Babka z majonezu.
Zoltka odzielic od bialek, bialka ubic na sztywna piane, nastepnie zoltka utrzec z cukrem, do bialosci, nastepnie dodac make tortowa, budyn jesli nie ma budyniu moze byc maka ziemniaczana, wymieszana z proszkiem do pieczenia, dodac majonez,cukier waniliowy zmiksowac. na koncu dodac piane ubita z bialek. Wlac do duzej formy 2/3 ciasta, do reszty dodac kakao i wymieszac. wylac do formy reszte ciasta z kakao. piec w temp. 200st ok 40 min.
Babka z majonezu.
Gotowa babka do wlozenia do piekarnika.

Tagi:

jajko jajka mak