Babka z makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka utrzeć z cukrem. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać utarte jajka, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Do ma

Babka z makiem

Składniki:

Babka z makiem

 

Sposób przygotowania:

Babka z makiem
Jajka utrzeć z cukrem. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać utarte jajka, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i pszenną. Do masy wlać mleko i wsypać suchy mak. Wszystko dokładnie zmiksować. Piec w wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formie około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczoną i ostudzoną babkę polać lukrem i obsypać jasnym i ciemnym makiem.

Tagi:

mak