petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Babka z makiem wg petronella

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

babka z makiem-wspaniałe ciasto

Babka z makiem wg petronella

Składniki:

Babka z makiem wg petronella

 

  • margaryny-250 g, 1 szklanka maki ziemniaczanej, 3 budynie o smaku waniliowym, 1/2 szklanki maki

Sposób przygotowania:

Babka z makiem wg petronella
Robotem ubijamy cale jajka z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Gdy bedą puszyste, dodajemy, siejąc przez sito obie maki, budynie, proszek i mak. Całosc ubijamy 3 min. Na wyrobione ciasto wlewamy tłuszcz, po minucie lekko ubijamy, az składniki się połączą i od razu przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej byłką tartą formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Pieczemy ok. 50 min. Po wystygnieciu mozna obsypac cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka mak