eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka z malinami Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszna,lekko wilgotna babka z dodatkiem malin. Wszystkim bardzo smakowała i szybko zniknęła z talerza.

Babka z malinami Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka z malinami Eli

 

Sposób przygotowania:

Babka z malinami Eli
Babkową formę z kominkiem wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Margarynę roztopić i przestudzić. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Cukier,jajka i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać na przemian mąkę i mleko i dalej ucierać. Na koniec dodać margarynę i wymieszać ciasto. Do gotowego ciasta dodać maliny i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 60 minut.Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem czy babka jest upieczona w środku. gdy patyczek będzie wilgotny babkę piec jeszcze kilka minut. Smacznego!
Babka z malinami Eli
Przygotować wszystkie składniki do pieczenia babki.
Babka z malinami Eli
Do gotowego ciasta dodać maliny i delikatnie wymieszać.
Babka z malinami Eli
Ciasto przełożyć do formy z kominkiem wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Babka z malinami Eli
Babkę piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 60 minut.

Tagi:

jajko tarta jajka