SUPERPRZEPIS

Kakaowe babeczki z malinami

  • 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Kakaowe babeczki z malinami

Na deser polecamy kakaowe babeczki. Wykorzystajmy sezon na maliny, świeże owoce powoli się kończą!

Składniki:

Kakaowe babeczki z malinami

 

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe babeczki z malinami
Takie kruche spody możemy upiec i zamrozić( lub schować w pudełeczku), a gdy przyjdą goście wystarczy wypełnić je kremem.

Ciasto kruche zagniatamy z margaryny, cukru kryształu, żółtek jaj, mąki pszennej, proszku do pieczenia i śmietany 18%. Pod koniec wyrabiania dodajemy kakao. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce, po 30 minutach rozwałkowujemy, wykrawamy, układamy w foremkach do babek i pieczemy przez około 20- 25 minut w temp. 160 stopni. Gdy babeczki przestygną ubijamy kremówkę dodając do niej( gdy będzie sztywna) cukier puder i kakao. Kremem dekorujemy babeczki, na kremie układamy świeże maliny.