Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki z malinami
Takie kruche spody możemy upiec i zamrozić( lub schować w pudełeczku), a gdy przyjdą goście wystarczy wypełnić je kremem.
Ciasto kruche zagniatamy z margaryny, cukru kryształu, żółtek jaj, mąki pszennej, proszku do pieczenia i śmietany 18%. Pod koniec wyrabiania dodajemy kakao. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce, po 30 minutach rozwałkowujemy, wykrawamy, układamy w foremkach do babek i pieczemy przez około 20- 25 minut w temp. 160 stopni. Gdy babeczki przestygną ubijamy kremówkę dodając do niej( gdy będzie sztywna) cukier puder i kakao. Kremem dekorujemy babeczki, na kremie układamy świeże maliny.
Ciasto kruche zagniatamy z margaryny, cukru kryształu, żółtek jaj, mąki pszennej, proszku do pieczenia i śmietany 18%. Pod koniec wyrabiania dodajemy kakao. Ciasto zawijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce, po 30 minutach rozwałkowujemy, wykrawamy, układamy w foremkach do babek i pieczemy przez około 20- 25 minut w temp. 160 stopni. Gdy babeczki przestygną ubijamy kremówkę dodając do niej( gdy będzie sztywna) cukier puder i kakao. Kremem dekorujemy babeczki, na kremie układamy świeże maliny.
Netka
evita0007
cherry
Ilonar2301
Dziękuję :)