pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Babka z marmoladą w polewie czekoladowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

pyszności, pyszności i jeszcze raz pyszności

Babka z marmoladą w polewie czekoladowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babka z marmoladą w polewie czekoladowej

 

  • 4 jajka,
  • 1 szklanka cukier,
  • 1 szklanka mąka tortowa,
  • 1/2 szklanki mąka ziemniaczana,
  • 1.5 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1 kostka margaryna,
  • marmolada,
  • polewa czekoladowa gotowa,
  • aromat waniliowy

 

Sposób przygotowania:

Babka z marmoladą w polewie czekoladowej
Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąki, proszek do pieczenia, rozpuszczoną margarynę (nie może być gorąca) i aromat waniliowy. Wszystko mieszamy i taką masę wylać na blaszkę. Pieczemy w temp. 190°C przez ok 60 min (aż się zarumieni). Gotową babkę szprycujemy marmoladą i polewamy polewą czekoladową.
Babka z marmoladą w polewie czekoladowej
Babka z marmoladą w polewie czekoladowej

Tagi:

jajko jajka